Maling

Maling af plankegulve og parketgulve benyttes rimelig sjældent, da træ looket således vil forsvinde. Træ er et herligt naturligt materiale, som står godt til ethvert hus eller lejlighed. Træ som gulvbelægning skaber varme, hygge og trivsel. Dette billede vil dog blive væk ved overmaling. Det er bestemt ikke uvæsentligt hvordan et plankegulv males, så anvend altid en rigtig gulvfagmand til maling af parket og plankegulve.

Maling
Maling

Hvorfor male parketgulve og plankegulve?

Maling er en slidfast efterbehandling som er fulddækkende. Herved kan træets naturlige look ikke anes, til gengæld opnår man med maling en heldækkende ensfarvet overfladebehandling. Maling er en fortræffelig overflademulighed til særdeles slidte gulve, der ikke holder til en afhøvling eller afslibning.

Typer maling til parketgulve?

Der anvendes som oftest to forskellige slags gulvmaling, epoxy og alkyd. Begge former for maling er ualmindelig slidstærke og benyttes ikke kun på plankegulve og parketgulve, men også på beton i fabrikshaller hvor der køre palleløftere.

Hvorfor gulvmaling?

Når et trægulv er nyt eller nyslebet, vil gulvbehandling med maling være uhensigtsmæssigt. Fuldmaling benyttes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at dække over skader, herunder silkemat, halvblank, halvmat, mat, blank. Et malet gulvafslibning  eller plankegulv er smudsafvisende, let at vedligholde samt rengøringvenlig.

Forarbejde inden malerarbejdet

Plankegulv eller parketgulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste støv, fedt, snavs og smuds vil skabe problemer.

Hvordan vedligeholdes og rengøres et malet plankegulv eller parketgulv?

Såfremt malingen viser tegn på slid, kan det males påny. Er malingen slidt gennem til rent træ, er det muligt at pletmale uden afslibning af hele falden. Pleje, gulvvedligeholdelse og gulvrengøring er nemt ligesom på et lakbehandlet parket. Ved støvsugning og gulvvask får du et rent parketgulv eller plankegulv hurtigt og let, hvilket selvfølgelig er populært hos børnefamilier.

Er der mulighed for valg af farvenuancer?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk kulør. Et malet pankegulv eller parket kan også påmales kanter og border.

Skriv til os for en snak om perspektiv for dit gulv eller plankegulv.

 

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)
Maling, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.