Lak

Lak og lakering anvendes til forsegling af gulve for at skabe af overfladen så der dannes en slidstærk og fin behandling. Gulvlak lukker fladen på træet, hvilket giver en let og enkel gulv rengøring og pasning og pleje.

Lak og laktyper?

Almindeligvis benyttes 2 lag vandbaseret lakbehandling. Ønskes mere slidstyrke kan 3 lag lakbehandling eller en 2-komponent lakbehandling vælges. Lakning med lakoverflade holder let i mange år førend en stor genlakering er nødvendigt. Ring eller skriv gerne til os for mere vejledning om lakbehandling og laktyper.

Lakbehandling og glans?

Lakbehandling fås med adskillige glans efter ønske. Vi tilbyder halvmat, silkemat, højglans, blank, halvblank og ultramat. Blank lakering vælges næsten ikke nu om dage, mens mat lakoverflade er hot. Såfremt vi er rådvild om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende lakoverflade. Syrehærdende gulvlak er spritbaseret eller terpentinbaseret og derved sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Således anvendes alene vandbaseret boliglak idag, da slidstyrken og holdbarheden overfor almen brug og slid er meget koncentreret.

Er lak rengøringsvenlig?

Lak lukker og forsegler gulvet med en plastikoverflade, der er vedligeholdelsesfri. Jo flere lag lak der bruges, des mere lukket og slidstærk bliver overfladen. Gulvvask er meget let på et lakeret parketgulv eller plankegulv, idet lakbehandling er rengøringsvenlig, smudsafvisende samt let at vedligeholde.

Kan lakoverflade genbehandles?

En lakbehandlet overfladebehandling kan relakeres, hvilket bør udføres før gulvlakken gennemslides. Der udføres en finslibning, hvorefter der lakkes ovenpå den eksisterende lakbehandling. Denne måde fjerner ikke hakker, misfarvninger og ridser, men har kun til formål at forny gulvfladen.

Hvad er hvid gulvlak?

Nogle kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lak er yndet og kan tilrådes, hvis der ønskes et lyst trægulv med en hvidlig patina. Det er en topmoderne overflade som nogen godt kan lide.

Almindelige overfladebehandlinger af parket?

Sæbe, lud, olie og voks er alle gode alternativer til lakering. En gulvbehandling må skræddersyes til det specifikke plankegulv eller parketgulv og tilpasses kundens behov og ønsker.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.